måndag 21 januari 2013

Första svaret

kom från Svenska ishockeyförbundet, med kopia till både Skellefteå AIK och HV71.

 
Hej!

För det första så vill jag poängtera att svensk ishockey inte tycker att det är ok att slåss på banan. Detta visar vårt regelverk som direkt träder in och utdömer straff för de spelare som slåss. Dessutom har vi inom hockeyn ett regelverk som gör att spelare som går över gränsen direkt straffas och riskerar avstängning i en snabb handläggning via vår disciplinnämnd.

Sen kan det givetvis inträffa att känslorna sväller över i en sport som i mångt och mycket bygger på känslor, engagemang osv. Det viktiga är att när det händer så träder vårt regelverk in och direkt talar om för alla parter, publik mm att det inte är ok. 

När det gäller Svenska ishockeyförbundets värdegrundsarbete så är det något som vi jobbat med i flera år nu och hur det ser ut kan du hitta på
http://www.swehockey.se
Vänliga hälsningar 

PETER ANDERSSON
Säkerhetschef/ Domarchef
SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET

Tjurhornsgränd 6 – Box 5204 – 121 16 Johanneshov
Tel +46 8-449 04 05 – Mobil +46 70 – 445 04 05
peter.andersson@swehockey.sehttp://www.swehockey.se
 

Snabbt svar? Ja absolut (knappt 22 timmar).
Engagerat? Knappast.
Togs frågan på allvar? Det kan jag inte påstå att jag upplevde.
 
Frågan om hur ishockeyförbundet tänker agera för att få slut på våldet i rinken, uppfattar jag besvarades med : "Vi gör redan tillräckligt."
Insyn i värdegrundsarbetet fick jag. Men jag letade länge på www.swehockey.se innan jag hittade den länk som jag tror att Peter Andersson syftade på: http://www.swehockey.se/Hockeyakademin/Utbildning/FairPlayRespekt/
 
Återstår att se vad de båda klubbarna svarar.
För den som undrar vad det handlar om:
http://foddjuul-giftraab.blogspot.se/2013/01/jag-skrev-ett-brev.html

Inga kommentarer: